Er is een e-mail in omloop uit naam van KLM waarin staat dat je gratis vliegtickets kunt winnen. Laat je niet misleiden door het bericht en je zomerkriebels, het is een valse winactie.

Het enige wat je zou moeten doen om kans te maken, is het beantwoorden van drie vragen. Na dit gedaan te hebben, zou je weten of je je koffers moet gaan pakken. Door op 'Ik doe mee!' te klikken kom je bij de vragen terecht.

Winkans bij deze winactie

De website waar de vragen gesteld worden is opgemaakt in stijl van KLM. Na de vragen beantwoord te hebben, dien je je gegevens in te vullen. We adviseren je dit niet te doen. In de algemene voorwaarden kun je namelijk opmerkelijke informatie lezen. Er staat geschreven dat je geen vliegtickets, maar een iPhone kunt winnen. De winnaar van de telefoon zal in 2019 bekendgemaakt worden, het is nog onduidelijk waar je kunt zien of je gewonnen hebt. Opgelicht?! twijfelt of iemand überhaupt ooit een prijs zal winnen bij deze 'winactie'.

Sponsoren winactie

Als je je gegevens invoert zal je lastiggevallen worden met spamberichten en ongewenste telefoontjes. De sponsoren van deze actie willen namelijk hun producten aan je promoten. Zij hebben om deze reden jouw gegevens gekocht van de organisator van de 'winactie'.

Voorkom spam

Wil je voorkomen dat je gegevens in vreemde handen vallen? Dan adviseren we je deze e-mail door de virtuele papierversnipperaar te halen. Door het bericht te verwijderen voorkom je ook een mailbox vol spam. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees dan ons artikel over het onderwerp.

Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties

Gerelateerd