Volgens een e-mail, zogenaamd van iDEAL, zou je in 2011 twee bitcoins hebben ontvangen. Het digitale geld is nu duizenden euro's waard en kan uitbetaald worden. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is ook zo!

In de e-mail valt te lezen dat je op het punt staat een betaling van iDEAL te ontvangen. Het gaat om een bedrag van maar liefst bijna 20.000 euro voor twee Bitcoins die je in 2011 zou hebben ontvangen.

Account niet actief

Je dient een aantal stappen te doorlopen om toegang tot je account te krijgen en de Bitcoins uit te laten betalen. Wie klikt op de link om de registratie af te ronden, komt terecht op een website waar je zogenaamd stinkend rijk kan worden door te investeren in Bitcoins. De e-mail blijkt helemaal niet afkomstig van iDEAL, maar van 'The Bitcoin Code'. En daarvoor waarschuwden we al vaker.

'The Bitcoin Code'

Als je de teksten op de website moet geloven, zou je zomaar 13.000 euro in 24 uur kunnen verdienen. Op de pagina staan enthousiaste verhalen van mensen die rijk zijn geworden via de website. Ze hebben Nederlandse namen. Maar als je kijkt op de Engelstalige website, blijkt dat dezelfde verhalen met dezelfde foto's getoond worden. 'Joris Kooiman' heet daar opeens 'Joey Feldman' en 'Laura Doets' wordt 'Laura Abenstein'. Alles wijst erop dat dit een scam is en dat je je geld kwijt bent als hierop ingaat.

Lees meer over The Bitcoin Code

Gerelateerd