Opgelicht?! heeft meerdere meldingen ontvangen over een e-mail waarin gemeld wordt dat je ICS-account in quarantaine is geplaatst.

De reden die hiervoor gegeven wordt, is dat er geprobeerd zou zijn een online betaling uit te voeren. Deze transactie leek de zogenaamde International Card Services (ICS) verdacht. Om fraude met je account te voorkomen is je kaart tijdelijk niet bruikbaar.

Link in e-mail

Om weer gebruik te kunnen maken van je creditcard dien je op de link in de e-mail te klikken. Je komt dan op een website terecht die in stijl van ICS is opgemaakt. Hier staat een scherm open waar je kunt inloggen. Doe dit niet! De pagina lijkt misschien op de echte ICS-site, het is echter een phishingsite.

Hoe kun je zien dat dit een phishingsite is?

Dit kun je zien aan de URL (in de adresbalk). Deze URL gebruikt ICS niet. Daarnaast kun je niet klikken op andere linkjes op de pagina. Ze verwijzen je allemaal door naar dezelfde frauduleuze inlogpagina. Als je hier je gegevens invult zullen de afzenders van het bericht ze kunnen gebruiken voor frauduleuze praktijken.

Direct verwijderen

We adviseren je deze e-mail direct te verwijderen. Zo houd je je gegevens in eigen zak en voorkom je dat criminelen ermee aan de haal gaan.

Je kunt hier meer lezen over phishing

Gerelateerd