'Win een verzorgd weekend in Europa's leukste attractiepark.' Dat klinkt als een aantrekkelijke prijs om te winnen. Helaas blijk je een misleidende winactie in je mailbox te hebben.

Om mee te doen aan deze winactie dien je op de button in de e-mail te klikken. Je komt dan op een website terecht waar je een aantal vragen over attractieparken gesteld worden.

Stijl van Disney

De webpagina is opgemaakt in stijl van Disney, het kenmerkende kasteel is zichtbaar op de achtergrond. Laat je hierdoor echter niet misleiden. Er wordt je vervolgens om je gegevens gevraagd, we raden je aan deze niet te delen.

Geen verzorgd weekend

Op de site is namelijk te lezen dat de afbeeldingen die getoond worden enkel illustratief bedoeld zijn. Dit betekent dat je het sprookjeskasteel niet in het echt zal gaan zien, het attractiepark heeft niets met deze winactie te maken. Je zal bij deze winactie geen verzorgd weekend winnen.

Marketingbureau

Daarnaast is in de algemene voorwaarden te lezen dat het bericht afkomstig is van een marketingbureau. Dit bureau verkoopt je gegevens door aan sponsoren die je zullen lastigvallen met ongevraagde telefoontjes en spamberichten.

Negeren en verwijderen

We raden je aan deze e-mail te negeren en verwijderen. Op die manier houd je je gegevens in eigen zak en je mailbox schoon. Wil je weten hoe je dit soort spammails kunt voorkomen? Je kunt het lezen in ons artikel erover.

Gerelateerd