'Amazon' verstuurt een e-mail waarin staat dat je bestelling succesvol is geannuleerd. In het bericht staat een ordernummer. Klik hier niet op, want de afzender probeert je via deze e-mail juist een product aan te smeren. Het is ordinaire marketing.

In een e-mail van 'Amazon' maakt de afzender je wijs dat je een bestelling hebt geannuleerd. Er wordt telkens een andere datum of ordernummer gebruikt. Daarnaast is de afzender zeer aanhoudend, gezien slachtoffers het bericht meerdere malen krijgen toegestuurd.

Nepnieuws

Wanneer je op de link in het bericht klikt, kom je op een website met een 'nieuwsartikel' waar Opgelicht?! eerder al aandacht aan heeft besteed. Popzangeres Gwen Stefani zou in een Amerikaanse televisieshow het afslankmiddel Pure Natural Forskolin hebben aangeprezen. Wanneer je het betreffende fragment opzoekt en bekijkt, blijkt dat de zangeres het product niet een keer noemt. Het gaat dus om nepnieuws.

Product aansmeren

Onder het aangeprezen product zit een link. Als je hierop klikt, kom je op een pagina waar je het middel kunt bestellen. Het komt er dus op neer dat de afzender zijn best doet om je onder valse voorwendselen een product aan te smeren.

Stuur je valse e-mail

Heb jij de e-mail ook ontvangen? Stuur de e-mail dan door naar

Gerelateerd