Er is een e-mail in omloop die afkomstig lijkt te zijn van ABN AMRO. In het bericht kun je lezen dat het privacybeleid van de bank is bijgewerkt. Je zou dit beleid moeten accepteren met behulp van je e.dentifier. Trap er niet in! Het is een phishingmail.

Door op de link in de e-mail te klikken zou je akkoord gaan met het bijgewerkte privacybeleid. Als je met je muis over de link heen gaat (zie afbeelding), kun je echter al zien dat de URL van de website vals is. De URL komt namelijk niet overeen met die van ABN AMRO.

Toegang tot jouw rekening

Klik niet op de link! Als je erop klikt, kom je op een website terecht waar naar je inloggegevens gevraagd wordt. Met deze persoonlijk informatie krijgen criminelen toegang tot jouw rekening. Daarnaast kunnen ze er frauduleuze praktijken mee uitvoeren.

Verwijder het bericht

ABN AMRO heeft niets met deze e-mail te maken. Je kunt het bericht door de virtuele papierversnipperaar halen. Door de e-mail te verwijderen voorkom je dat oplichters met jouw gegevens aan de haal gaan.

Stuur je valse e-mails door

Opgelicht?! waarschuwt dagelijks voor valse e-mails. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een valse e-mail als deze ontvangen? Stuur deze dan door naar valse-email@avrotros.nl

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd