Vele duizenden racefanaten zijn gedupeerd doordat hun bestelde en betaalde kaartjes voor de Grote Prijs van België niet worden geleverd.

De directeur van The Ticket Enterprise in Rotterdam, die de entreebewijzen via zijn Nederlandse en Belgische websites verkocht, is verdwenen en vooralsnog onvindbaar. Bij het Meldpunt Internetoplichting van de politie zijn aangiftes binnengekomen over zo’n 6.000 tickets. De prijzen voor een plaats op de tribune bedragen gemiddeld € 500 per persoon. De schade bedraagt dus zeker 3 miljoen euro.

The Ticket Enterprise opereert wereldwijd en geeft z’n verkoopformule in franchise uit. Op het Rotterdamse kantoor wordt de telefoon niet meer aangenomen. Volgens de politie is er vermoedelijk geen sprake van vooropgezette fraude. Het internetbedrijf lijkt af te stevenen op een faillissement.

Op het circuit van Francorchamps bij Spa worden in het weekeinde van 31 augustus de jaarlijkse Formule 1-races verreden. Volgens de Gazet van Antwerpen komen er elke dag tientallen klachten over de ‘kaartverkoop’ binnen bij de directie van de racebaan.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd