Een inwoner van Raalte is deze week het slachtoffer geworden van oplichting. Een man die zich voordeed als Microsoft-medewerker wist hem een paar duizend euro afhandig te maken. Al in 2013 liet Opgelicht?! in een uitzending zien hoe deze truc in zijn werk gaat.

We blijven waarschuwen voor de Microsoft-truc, waar nog altijd mensen de dupe van worden.

Toegang tot computer

Het nieuwste slachtoffer werd gebeld door een Engelssprekende man die zich voorstelde als medewerker van Microsoft. Er zouden ‘beveiligingsproblemen’ zijn met de computer van het slachtoffer. Voor minder dan 100 euro kon de beller het probleem oplossen door een beveiligingsprogramma te installeren. Het slachtoffer hoefde alleen maar even de beller toegang te geven tot zijn computer. Vervolgens moest het slachtoffer allerlei handelingen op zijn computer verrichten en regelmatig dingen invullen en bevestigen. Na ruim drie uur was alles geregeld én was het slachtoffer een paar duizend euro lichter.

Advies

Word je gebeld door iemand die zegt van Windows of Microsoft te zijn, hang dan op! De softwaregigant zal nooit ongevraagd bellen. Geef nooit zomaar iemand toestemming om mee te kijken op je computer. Als je vermoed opgelicht te zijn, neem dan direct contact op met je bank en doe aangifte bij de politie.

Bron: Jouwregiocentraal.nl

Foto: Shutterstock.com

Gerelateerd