De politie heeft dinsdagmiddag in Culemborg twee 23-jarige mannen uit Den Haag en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van phishing.

De drie konden bij een bedrijf in Culemborg worden aangehouden nadat zij hadden geprobeerd om de bankpas van het bedrijf in handen te krijgen. Eerder had het bedrijf een valse e-mail ontvangen uit naam van hun bank met daarin de mededeling dat de bankpas, in verband met de komst van het IBAN-rekeningnummer, zou worden omgewisseld.

Phishing

Het bedrijf moest via de mail, online, verschillende gegevens invoeren. Nadat het bedrijf de mail met gegevens had verstuurd ontstond bij het bedrijf toch het vermoeden dat er iets niet klopte. Het bedrijf nam direcht contact op met de betreffende bank. Al vrij snel bleek dat er sprake was van phishing. De rekening van het bedrijf werd geblokkeerd en de politie werd ingeschakeld.

Aangehouden

Toen het drietal gisteren bij het bedrijf aan de deur kwam om de bankpas om te wisselen, konden zij door de gealarmeerde politie worden aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: politie

Gerelateerd