Onze redactie ontvangt dagelijks heel veel klachten over een e-mail van 'De Hollandse Methode'. Het bericht lijkt veel op een vacature en je wordt uitgenodigd om te solliciteren, maar niets is minder waar.

Op 1 mei hebben we aandacht besteed aan een e-mail van 'Frits van Dijk', waarin staat dat hij onder de indruk is van je werkervaring en je uitnodigt om te solliciteren bij zijn bedrijf 'De Hollandse Methode'. De e-mail wordt ook in een iets andere variant verstuurd, met als afzender 'personeelszaken'.

Handel in binaire opties

Er zouden maar enkele banen beschikbaar zijn en je moet snel reageren. Wanneer je op een link in de e-mail klikt, blijkt het om handel in binaire opties te gaan. Hierbij moet je geld inleggen en zou je vervolgens veel geld kunnen verdienen.

Scam

Er zijn meerdere aanwijzingen dat 'De Hollandse Methode' een scam is:

  • Als eigenaar van een groot bedrijf is het niet logisch dat er buiten 'De Hollandse Methode' niets bekend is over Frits van Dijk.
  • Het bedrijf gebruikt in het buitenland andere namen, zoals Aussie Method, Brit Method en Swiss Method. De eigenaar van het bedrijf heeft telkens een andere naam, maar wel dezelfde foto als 'Frits van Dijk'.
  • Wereldwijd zijn dezelfde positieve reacties (slecht vertaald) terug te vinden op websites van de andere bedrijven. Hierbij staat telkens een andere naam en wordt een gekochte foto gebruikt als profielfoto.

Deelname staat vrij, maar is dus wel op eigen risico.

Gerelateerd