Afgelopen woensdagnacht is een 71-jarige vrouw uit Alkmaar slachtoffer geworden van een babbeltruc. De dader van de oplichtingstruc is inmiddels aangehouden.

Het was rond 03.00 's nachts toen bij de dame werd aangebeld. Aangezien ze dacht dat haar zoon voor de deur stond, deed ze open.

Vreemde man voor de deur

Het bleek echter niet haar zoon te zijn. Het was een vreemde man die zei dat hij graag naar zijn dochter wilde gaan. Hier zou hij geld voor nodig hebben. De vrouw gaf hem €50,-, waarop de dader zijn telefoon als borg achterliet.

€100,- gestolen

In de ochtend keerde de man terug om het geld zogenaamd terug te geven. Hij zei een biljet van €100,- in zijn auto te hebben liggen. Als de Alkmaarse hem nog €50,- zou geven zou ze het biljet kunnen ontvangen. De vrouw ging hiermee akkoord, de man keerde echter niet meer terug.

Let goed op!

Oplichters hebben vele slinkse wijzes waarop ze mensen van hun geld weten te ontfutselen. Let goed op als er een vreemde voor je deur staat en waarschuw ouderen in je omgeving voor dit soort oplichtingstrucs. Zij zijn vaak het doelwit van babbeltrucs. Meer tips om te voorkomen dat jij of anderen slachtoffer worden van een babbeltruc kun je in ons artikel over dit onderwerp vinden.

Bron: politie.nl

Gerelateerd