Pas op! Er is een e-mail in omloop uit naam van Rabobank waarin staat dat je kosteloos je Rabopas kan vervangen. Doe dit niet! Het is phishing.

Volgens de e-mail kunnen criminelen momenteel makkelijk geld ontfutselen van bankpassen zonder dat zij deze in handen hebben. Dit doen ze door vlak langs je te lopen met een pinapparaat waar contacloos op kan worden betaald. Hiermee maken de oplichters je geld afhandig zonder dat jij het direct door hebt.

Klik niet op de link

In het bericht staat dat deze oplichtingsmethode alleen mogelijk is bij betaalpassen met een vervaldatum tot en met '08-2023'. De vernieuwde pas zou beter beveiligd zijn tegen deze frauduleuze praktijken. Het is dus zogenaamd belangrijk dat je deze nu aanvraagt. Dit kun je doen wanneer je op de bijgevoegde link klikt. Echter raden wij dit ten strengste af.

Criminelen willen je geld afhandig maken

Als je op de link klikt, kom je terecht op een website die volledig in stijl van Rabobank is opgemaakt. Hier dien je je gegevens in te vullen. Doe dit niet! De link verwijst je niet naar de officiële site van de bank. Achter het bericht schuilen criminelen die jouw gegevens in handen willen krijgen. Wanneer je deze deelt, zullen zij je geld afhandig maken.

Advies: verwijder deze e-mail

We adviseren je deze e-mail meteen te verwijderen. De bank zal nooit op deze manier naar je gegevens vragen. Heb je een soortgelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op met Rabobank via de officiële website. Bevestigen zij dat dit om een valse e-mail gaat? Stuur deze door naar valse-email@avrotros.nl.

Meer informatie: lees ons artikel over phishing

Gerelateerd