De oplichters achter de nepwebshops hebben een nieuwe truc bedacht. Ze gebruikten de nagemaakte webwinkel computerland-outlet.nl niet alleen om klanten geld afhandig te maken, maar probeerden ook om hun computers te besmetten met malware. Dit meldt tweakers.net donderdag.

BijlageKlanten ontvingen na bestelling een mail met daarbij een bijlage. Mensen die het meegestuurde zip-bestand uitpakten, infecteerden hun computer, zo blijkt onder meer uit ervaringen die zijn gedeeld op het forum van Tweakers. Ook werd de chat-functie op de site gebruikt om bezoekers te verleiden op een besmette link te klikken.

WebshopAlertZondag waarschuwde Opgelicht?! via een WebshopAlert voor de nepwebshop computerland-outlet.nl, een exacte kopie van de website van Computerland. Via Opgeletopinternet.nl kwam de melding binnen dat de website gebruik maakte van gehackte Marktplaatsaccounts. Pas later bleek dat via deze webshop ook malware is verspreid.

Domein omgeleidDe domeinnaam computerland-outlet.nl verwijst inmiddels niet meer naar de nepwebshop. Onder druk vanuit Computerland en de SIDN, is de domeinnaam van de oplichters omgeleid naar de website van computerland. Computerland heeft aangifte gedaan bij de politie.

Gerelateerd