Een 68-jarige voormalige medewerker van SNS Property Finance (SNSPF) is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk en met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank in Utrecht acht de man schuldig aan het aannemen van giften, het medeplegen van valsheid in geschrifte en witwassen.

Oordeel rechtbank

Verder is een 58-jarige man veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur voor omkoping en valsheid in geschrifte. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan het omkopen van de ex-medewerker en hij werkte mee aan het verhullen van afspraken, bijvoorbeeld door het opmaken van facturen met onjuiste omschrijvingen. Hoewel SNSPF, de voormalige vastgoedbank van SNS Reaal, naar het oordeel van de rechtbank niet is opgelicht, is het vertrouwen in de bank door deze werkwijze wel ernstig geschaad.

Celstraf

Een jaar geleden werd oud-topman Buck Groenhof van datzelfde SNS Property Finance veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk voor het leiden van een criminele organisatie, omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

Bron: ANP

Gerelateerd