Wegens oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte is dinsdag tegen de 52-jarige 'wonderbelegger' Rob van den B. uit Eindhoven vijf jaar celstraf geëist.

Dinsdag is tegen de 52-jarige 'wonderbelegger' Rob van den B. uit Eindhoven vijf jaar celstraf geëist. Rob van den B. wordt beschuldigd van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Van den B. belegde met mooie praatjes en grote beloften zonder vergunning miljoenen voor vrienden en kennissen, aldus officier van justitie Ria Huisman dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch. Grote bedragen werden volgens haar in rap tempo op de beurs verspeeld en meer dan 3 miljoen euro van de inleg gebruikte de verdachte voor privé-uitgaven en een luxe levensstijl.

Niet uitbetaald

Rob van den B. kreeg in totaal meer dan 9 miljoen euro toevertrouwd. Ongeveer de helft werd belegd. De verdachte presenteerde zich als een succesvol belegger en loog over zijn ervaring en expertise. De gegarandeerde rendementen waren niet realistisch, oordeelde de aanklager. Er werd slechts zeer sporadisch winst geboekt.

Bron: ANP

Gerelateerd