Vijf personen die zich schuldig maakten aan phishing zijn door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot werk-en celstraffen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De fraudeurs verstuurden een mail over een beveiligingsupdate voor het internetbankieren. In het bericht stond een link naar een bankwebsite. De slachtoffers werden later gebeld met de vraag hun codes en inloggegevens door te geven. Vervolgens werd geld weggesluisd van hun rekening.

Een 40-jarige man uit Sierra Leone, die in Antwerpen woont, verdwijnt een jaar achter tralies en moet 600 euro boete betalen. Zijn handlanger, met wie hij in januari 2013 een slachtoffer in Lommel maakte, kreeg dezelfde boete. De 28-jarige Congolees uit Evere kreeg ook een werkstraf van 150 uur of een vervangende celstraf van 1 jaar opgelegd.

Een man uit Houthalen werd door een 25-jarige Ivoriaan uit Brussel opgelicht. Hij werd voor ruim 9000 euro gedupeerd. De Ivoriaan is bij verstek tot 1 jaar cel veroordeeld en moet 600 euro betalen.

Verder kregen een 20-jarige Oezbeek en een 23-jarige Nigeriaan uit Lommel een werkstraf van 150 uur opgelegd. Ook zij moeten 600 euro boete betalen. Ze moeten ook een schadevergoeding van 7555 euro betalen aan de bank Belfius.

Bron: Fraudehelpdesk.nl (02-01-15)

Gerelateerd