De Consumentenautoriteit is vandaag via ConsuWijzer gestart met een campagne om vakantiegangers te waarschuwen voor misleiding door vakantieclubs. Ook roept zij op om klachten te melden bij ConsuWijzer.

Met een lidmaatschap koopt u toegang tot een speciaal reserveringssysteem waar u 'goedkope' vakanties kunt boeken. Uit eerder onderzoek van de Consumentenautoriteit blijkt dat de verkoop van deze lidmaatschappen niet altijd eerlijk gaat.

Jaarlijks worden zo'n 165.000 Nederlanders slachtoffer van misleidende en agressieve verkopers van vakantieclubs. Vooral op populaire vakantielanden zoals Griekenland, Spanje en de Canarische eilanden, zijn er oneerlijke verkopers actief.

Het schadebedrag bedraagt gemiddeld 1.083 euro per slachtoffer. Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: "als consument bent u soms veel geld kwijt aan een waardeloos product. Daarvoor willen wij u via ConsuWijzer waarschuwen. Door klachten te melden kan de Consumentenautoriteit optreden, bijvoorbeeld door samen te werken met andere toezichthouders van de Europese Unie."

Bron: Consuwijzer