Een 48-jarige caissière uit Vaassen heeft een PLUS-supermarkt in Heerde voor een kwart miljoen euro opgelicht. Ze stal geld uit de kassa van de supermarkt. De vrouw staat maandag met haar vriend voor de rechter.

De fraudeur was hoofdcaissière in het filiaal van PLUS. Ze had hierbij de leiding over de kassa's en administratie. Dit gaf haar de kans om tussen 2009 en 2014 onopgemerkt haar gang te gaan en tienduizenden euro's mee te nemen. Het gestolen geld werd gebruikt voor drugs, dure auto's, een nieuwe keuken, horloges, computers en luxe vakanties.

Weinig controle

Het lukte de vrouw zoveel geld uit de kassa's te stelen, omdat er op dat moment weinig controle was. Een hoofdcaissière heeft daarnaast meer bevoegdheden dan het andere kassapersoneel. 'Achteraf heb ik daar spijt van, maar dat is altijd achteraf natuurlijk', zo vertelt de eigenaar.

Rechtszaak

Ook de vriend van de caissière is verdachte. Hij zou zich volgens de aanklager schuldig hebben gemaakt aan het uitgeven van het geld. Hij staat terecht voor het kopen van spullen met het gestolen geld. De vrouw wordt verdacht van het stelen van het geld en het in bezit hebben van verschillende soorten drugs. De rechtszaak vindt maandag plaats in Zutphen.

Bron: omroepgelderland.nl

Gerelateerd