Een inwoner van het Engelse Preston zal zich volgende keer wel drie keer bedenken, voordat hij op straat elektronica koopt. De man dacht deze week vier iPhones en een Macbook te kopen, maar eindigde met twee hele dure flesjes water.

De man werd maandagmiddag op straat aangesproken door iemand die mobiele telefoons, computers en tablets verkocht. De twee kwamen tot een mooie deal: vier iPhone’s en een Macbook voor 620 pond (zo'n 880 euro). Het slachtoffer ging naar de pinautomaat om geld op te nemen. Nadat hij terugkeerde en het geld overhandigde aan de verkoper kreeg hij een tasje mee. De tas bleek echter helemaal geen iPhones en Macbook te bevatten. Er zaten twee flessen water in. Helaas was de verkoper al gevlogen toen het slachtoffer dit in de gaten kreeg.

Waarschuwing politie

De lokale politie waarschuwt voor deze truc. ‘Als je op straat door een vreemde benaderd wordt, die je tegen een lage prijs telefoons of computers aanbiedt, is de kans groot dat je met een oplichter te maken hebt. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk ook zo! Koop je elektronica bij een gerenommeerde dealer’, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: www.lep.co.uk

Foto: Shutterstock.com