Brabant Water waarschuwt voor oplichters in Drunen, Den Bosch en Tilburg. Er zijn personen die zich voordoen als medewerkers van het drinkwaterbedrijf.

De nepmedewerkers willen door middel van een babbeltruc toegang krijgen tot je woning of ze proberen je gegevens te ontfutselen.

Meerdere steden

De oplichters bellen je vanaf een 023 nummer, ze proberen dan een afspraak met je te maken. Ook is het mogelijk dat ze aan de deur komen om zogenaamd mede te delen dat de waterleidingen gecontroleerd moeten worden. Trap hier niet in! Brabant Water denkt dat het mogelijk is dat de nepmedewerkers de oplichtingstruc in meerdere steden zullen proberen uit te voeren.

Advies

Het drinkwaterbedrijf adviseert onbekenden niet zomaar binnen te laten. Daarnaast raden ze aan om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen van de persoon aan je deur. Medewerkers van Brabant Water hebben hun bewijs altijd bij zich. Ook is het slim om je bankgegevens niet met vreemden te delen. Meer tips om te voorkomen dat je slachtoffer van een babbeltruc wordt? Lees het in ons artikel.

Bron: brabantwater.nl

Gerelateerd