Veel concerten en festivals verkopen razendsnel uit, waardoor fans achter het net vissen. Oplichters maken daar handig misbruik van. Dat bleek woensdagavond bij het concert van Beyoncé. TROS Opgelicht?! trof tientallen teleurgestelde fans, die een vals kaartje hadden gekocht.

Hardcopy kaartenDe slachtoffers die we spraken waren allen in het bezit van een hardcopy (papieren) ticket voor het concert van afgelopen woensdag. Ze hadden persoonlijk afgesproken met de verkoper en de kaartjes leken echt. Pas bij de ingangscontrole werd ontdekt dat de kaarten vals waren. De teleurstelling was enorm toen bleek dat voor deze fans het concert niet doorging. Dankzij een tip van een kijker ontmaskerde Opgelicht?! een van de mannen die deze valse tickets verkocht. Hoe dit voor hem afliep, ziet u binnenkort in onze uitzending. Vanaf 1 april is Opgelicht?! weer op de buis.

Andere trucsTicketoplichters gebruiken verschillende trucs. Vaak bieden ze kaarten aan op Marktplaats, laten hun slachtoffers vooruit betalen en sturen vervolgens niets op. Of ze verkopen één e-ticket aan meerdere mensen. Alleen de eerste persoon die zich met dit ticket bij de deur meldt komt binnen. De rest wordt geweigerd. Sommige organisaties bieden de mogelijkheid een e-ticket te annuleren. De barcode wordt dan ongeldig gemaakt. Ook deze kaarten worden soms aangeboden.

PinkpopDeze week kreeg Opgelicht?! de eerste meldingen van mensen die zijn opgelicht met kaartjes voor het uitverkochte Pinkpop. Diverse mensen dachten via Marktplaats toegangsbewijzen voor het festival te kopen, betaalden fors geld, maar ontvingen niets.

Wees het komende festivalseizoen dus alert! Let goed op waar je je kaarten koopt en laat je niet oplichten.

Meer informatie over het veilig kopen van concertkaarten: www.weetwaarjekoopt.nl

Gerelateerd