De politie adviseert om ook ongebruikte online accounts goed te beveiligen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een account bij Bol.com, waarmee je jaren geleden voor het laatst een aankoop hebt gedaan.

Politie Cybercrime Nederland geeft via Instagram het advies om ook ongebruikte accounts goed te beveiligen:

Heb je voor het laatst in (bijv.) 2013 een product gekocht via Bol.com? Ook al gebruik je de account niet meer, er staan wel persoonsgegevens in opgeslagen. Zorg dat je ook ongebruikte accounts goed beveiligt. Criminelen kunnen met een gehackt account bestellingen plaatsen onder jouw naam!

Zorg voor een sterk wachtwoord

Om een account goed te beveiligen, is een sterk wachtwoord erg belangrijk. Lees daarom onze tips over het creëren van een veilig wachtwoord. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verouderde accounts helemaal te verwijderen. Pas daarnaast goed op voor phishing. Geregeld proberen criminelen via valse e-mails toegang te krijgen tot jouw online accounts, om vervolgens misbruik van te maken van de gegevens die daar staan opgeslagen.

Instagram

Politie Cybercrime Nederland is een officieel politie-account op instagram met het laatste nieuws, waarschuwingen, tips en wetenswaardigheden over cybercrime.

Bron: Instagram.com/pol_cybercrime / Opgelicht?!

Gerelateerd