Marktplaats introduceert deze week een nieuwe functie waarbij gebruikers kunnen betalen via IDEAL. Het handelsplatform wil met dit soort initiatieven de koop en verkoop op de website makkelijker en veiliger maken. Zo is er geen contant geld meer nodig en krijgt de gebruiker direct een betaalbevestiging.

Marktplaats biedt vanaf deze week op grote schaal een IDEAL-betaalfunctie aan. Hierbij worden bank- en persoonsgegevens van geïnteresseerde Marktplaats-gebruikers gecontroleerd. Deze worden gekoppeld aan het bijbehorende Marktplaats-account, dit zal groepsgewijs worden ingevoerd. De gebruiker kan vanaf dat moment betalen en betaald worden via IDEAL. Uiteindelijk zal iedereen gebruik kunnen maken van de nieuwe functie.

Marktplaats wil meer technologische ontwikkelingen doorvoeren

De eerste gebruikers zijn enthousiast. Vooral het gegeven dat ze geen contant geld meer nodig hebben en direct een betaalbevestiging ontvangen wordt zeer gewaardeerd. De komende tijd gaat Marktplaats verder met de introductie van kleine en grote technologische ontwikkelingen. Deze moeten het handelen op Marktplaats versoepelen.

Gebruikers controleren

De IDEAL-betalingen worden gefaciliteerd door Online Betaalplatform (OBP). Maurice Jongmans, directeur OBP, geeft aan dat er controles worden uitgevoerd op naam, bankrekening en telefoonnummer. Bij hogere bedragen zullen er extra controles plaatsvinden, zodat de gebruiker meer inzicht en meer zekerheid heeft over de persoon waarmee hij handelt. De gecontroleerde status van een gebruiker is binnenkort ook op Marktplaats te zien.

Fraude plegen moeilijker maken

Opgelicht?! besteedde eerder aandacht aan hoe fraudegevoelig handelen via Marktplaats is. De nieuwe betaalfunctie en de extra controles zouden frauderen moeilijker moeten maken.

Bron: Marktplaats / Opgelicht?!

Gerelateerd