De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor incassobureaus Incasso CC, Jacobs Bemiddeling en Herms Incasso die betaling afdwingen voor onterechte rekeningen. De laatste twee zijn ook onderdeel van het netwerk malafide incassobureaus waar Opgelicht?! eerder voor waarschuwde.

De incassobureaus bellen consumenten met het verhaal dat zij een rekening open hebben staan voor een eerdere overeenkomst. De consumenten zouden bijvoorbeeld een voucher voor een reis hebben 'gekocht' maar niet betaald. Deze rekeningen zijn onterecht, omdat de overeenkomst nooit officieel tot stand is gekomen. De consument heeft bijvoorbeeld alleen ingestemd informatie te ontvangen, maar niet ingestemd met een aanbod. Daarom is het advies: betaal niet!

Jacobs Bemiddeling en Herms Incasso bellen namens bedrijven die we eerder ook in het incassonetwerk voorbij zagen komen, zoals Shop & Fly, All Great Dealz, Ecodienst en Euroloterij. Incasso CC benadert consumenten op agressieve wijze en zet ze onder druk om te betalen voor rekeningen van o.a. boekvoordelig.com.

OM pakt verdachte op

Het Openbaar Ministerie heeft onlangs een verdachte opgepakt in hun onderzoek naar deze agressieve bedrijven. Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Ook het ACM blijft er bovenop zitten en bekijkt verdere mogelijkheden om deze praktijken een halt toe te roepen.

Meer lezen over wat je kunt doen tegen agressieve televerkoop kan hier.