Je pakketje ligt op je te wachten in het distributiecentrum van Amsterdam: als je de resterende twee euro betaalt, wordt het zo snel mogelijk naar je verzonden. Met die tekst proberen oplichters momenteel inloggegevens van je bank te achterhalen.

En omdat de bezorgdiensten hun handen vol hebben aan onze bestellingen, klinkt het in eerste instantie helemaal zo gek nog niet als er ergens een pakketje ligt te wachten. En voor die twee euro wil je het liever niet te lang uitstellen. Binnen is binnen, tenslotte. Maar de links achter de zogenaamde track and trace zijn wel overduidelijk verkeerd. In sommige e-mails leidt deze überhaupt in eerste instantie niet naar een betaalomgeving, maar naar een zogenaamde winactie van Bol.com. 

En het meest vreemde is dat daar niet om bankgegevens wordt gevraagd, dus wat is het doel van deze namaaksite dan wel? Vorig jaar gingen er soortgelijke mails rond die malware achter de website verstopt hadden. Daar is nu nog geen bewijs van, maar het is daarom extra oppassen geblazen met dit soort schimmige e-mails.

Lees meer