Bestuurders van The Entertainment Group (TEG), het artiestenbureau van Marco Borsato, wisten dat facturen werden opgemaakt die valselijk buiten de boekhouding moesten blijven.

Dat betoogde de advocaat dinsdag bij de rechtbank Zwolle. Zijn cliënt, de 56-jarige Leo W. uit Zwolle, wordt verdacht van faillissementsfraude. De voormalig directeur van TEG zou 3 ton naar zijn eigen rekening hebben overgeboekt en zou facturen vervalst hebben. De rechtbank willigde het verzoek in van de advocaat om onder meer oud-bestuurders van het boekingsbureau TEG in het onderzoek te horen.

Het gaat hierbij onder anderen om de 'vier musketiers': investeerders die binnen werden gehaald om het noodlijdende bedrijf te redden. Het mocht niet baten: in september 2009 ging de zaak failliet. In totaal zullen 15 getuigen gehoord worden.

Na het faillissement van Borsato's onderneming stelde de curator dat het bestuur risicovolle leningen verstrekte, roekeloze overnames deed en geld verduisterde. De curator eist ongeveer 14 miljoen euro van aandeelhouder en voormalig directeur van Ajax Rik van den Boog.

ANP

Gerelateerd