Internetoplichters sturen een nepmail uit naam van Marktplaats waarin staat dat je hebt aangegeven je e-mailadres te willen wijzigen. Hierdoor kan het lijken alsof je account in handen van derden is gevallen. Het bericht is vals en je account is gewoon veilig.

In een valse e-mail van 'Marktplaats' staat dat je je e-mailadres hebt aangepast. De online handelsplaats zou dit verzoek willen verifieren om zeker te weten dat het van jou afkomt.

Verwijzing naar nepwebsite

Via een link in het bericht zou je de wijziging ongedaan kunnen maken. De link verwijst naar een nepwebsite. Wanneer je hier inlogt, vallen je gegevens in handen van criminelen. Niet doen! Met je inloggegevens kunnen ze je account gebruiken om producten aan te bieden die niet worden geleverd. De kans is groot dat de slachtoffers de schade op jou proberen te verhalen.

Vals e-mailadres

Dat het bericht nep is, is ook te zien aan het e-mailadres. Het bericht is namelijk afkomstig van automatisch@marktplaatsverificatie.com. Een authentieke e-mail van Marktplaats eindigt op @marktplaats.nl.

Gerelateerd