Nadat bekend werd dat Prince was overleden, verscheen op Facebook een bericht over een videoboodschap die de wereldberoemde muzikant vlak voor zijn dood zou hebben opgenomen. Dit is een truc van oplichters om jouw gegevens in handen te krijgen.

Het bericht wordt door veel mensen gedeeld op Facebook. Het gaat om een link naar een video van Prince, die slechts enkele minuten voor zijn overlijden een boodschap voor Donald Trump zou hebben opgenomen.

Valse website

Als je de link op Facebook aanklikt, kom je terecht op een valse nieuwswebsite met daarop een nepartikel met de video. Om de video te kunnen bekijken, moet je het bericht delen op Facebook. Veel mensen doen dit, waardoor het bericht zich razendsnel verspreidt.

Enquête

Nadat je het bericht op je tijdlijn hebt gedeeld, krijg je nog een notificatie te zien. Je moet bewijzen dat je oud genoeg bent om de video te bekijken. Hiervoor moet je een aantal vragen beantwoorden. En dit is hoe fraudeurs geld aan je verdienen. Alle gegevens die je hier invult worden doorverkocht. Met als resultaat een hele hoop spam in je mailbox.

Advies

Wees alert op scams die inspelen op een tragische gebeurtenis in de wereld! Als je gevraagd wordt iets te delen of als je eerst een enquête moet invullen om een video te kunnen bekijken, moeten alle alarmbellen bij je gaan rinkelen!

Bron: Scam-detector.com

Gerelateerd