Er is een e-mail in omloop waarin staat dat je tester voor Dreft kunt worden. Je zou volgens het bericht schoonmaakmiddel mogen testen en ze achteraf mogen houden. Trap er niet in, het is misleiding.

Als je de afzender van het bericht moet geloven, hoef je enkel schoonmaakmiddel uit te proberen om het vervolgens te mogen houden. Vervolgens zou je feedback over de producten moeten geven.

Vul je gegevens niet in

Door op de button in het bericht te klikken zou je je kunnen aanmelden als tester. De button verwijst naar website waar je een aantal vragen gesteld worden. Na de vragen beantwoord te hebben, wordt naar je gegevens gevraagd. We raden je af deze in te vullen.

Nepbericht

Op de webpagina kun je een Facebookbericht zien van iemand die blij is dat ze heeft deelgenomen aan dit aanbod. Dit is echter geen echt bericht. Onderaan de pagina kun je lezen dat Dreft niets met de e-mail te maken heeft. Daarnaast staat in de algemene voorwaarden geschreven dat de actie is georganiseerd door een marketingbureau dat is gevestigd in Estland. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren. Deze sponsoren willen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Verwijder de e-mail

Voorkom dat jouw mailbox volstroomt met spam en verwijder het bericht. Door de e-mail te verwijderen houd je je gegevens bij jezelf in plaats van in handen van een marketingbureau.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd