België, Nederland en Luxemburg gaan samenwerken bij de aanpak van acquisitiefraude. De samenwerking van de Benelux-landen voorziet onder meer in de oprichting van een waarschuwingssysteem.

Van acquisitiefraude is bijvoorbeeld sprake als ondernemers onder valse voorwendselen waardeloze (advertentie)contracten of abonnementen worden aangesmeerd. De oplichters gaan daarbij vaak uiterst geraffineerd te werk.

In een vorig jaar uitgebracht rapport van het Secretariaat-Generaal van de Benelux wordt de schade die bedrijven in de Benelux jaarlijks lijden door acquisitiefraude geraamd op meer dan 1 miljard euro.

De betrokken bewindslieden van België, Nederland en Luxemburg bekrachtigen de gezamenlijke aanpak op 24 juni in Den Haag met de ondertekening van een intentieverklaring. Namens Nederland zet staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zijn handtekening.

Met de gezamenlijk aanpak van deze vaak grensoverschrijdende fraude lopen de drie landen in Europa voorop, zei een woordvoerder van het Secretariaat-Generaal van de Benelux donderdag.

Bron: ANP

Gerelateerd