Google gebruikt dagelijks al jouw gegevens om suggesties te doen in verband met je interesses, waarbij juist rekening wordt gehouden met de links die je aanklikt en de sites die je bezoekt, maar volgens de Belgische politie is hier sinds kort een oplossing voor: een nieuwe optie voor privacy in Google.

In de optie 'mijn activiteit' kun je je gegevens beter beschermen. Dit is gelijk bij het inloggen op jouw account te vinden in het beginoverzicht. Hiermee krijgt de gebruiker inzicht in welke gegevens Google verzamelt en kunnen de privacyinstellingen worden aangepast. 'En u zou wel eens zeer verrast kunnen zijn over de hoeveelheid verzamelde informatie', aldus de Belgische politie op haar website.

Deactiveren gegevens

Verder legt de politie uit hoe je dit moet doen. 'Google geeft u de mogelijkheid om die gegevens te wissen, maar stelt u eveneens voor om de registratie van uw activiteiten te blokkeren', zo valt er te lezen op de site. 'Als u dat wenst te doen, moet u enkel bovenaan rechts in deze nieuwe rubriek de drie puntjes aanklikken, waardoor alle gegevens die Google registreert, gedeactiveerd kunnen worden.'

Als je een Google-account hebt, kun je via deze pagina je privacy-instellingen bekijken en bewerken.

Bron: politie.be

Gerelateerd