België wil 4,5 miljoen euro terug van de FIFA als er is gefraudeerd bij de toewijzing van het WK voetbal in 2018 aan Rusland. België was samen met Nederland kandidaat voor dit WK. De kosten van de lobby en de voorbereidingen kostte de landen 9 miljoen euro.

Schadevergoeding

'Als fraude wordt bewezen, lijkt het mij evident dat we een schadevergoeding vragen', zegt voorzitter François De Keersmaecker van de Belgische voetbalbond in de krant. De Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters benadrukt dat fraude eerst moet worden vastgesteld. 'Maar als het zo ver is, zullen wij zeker overleg plegen met de andere partners uit het bid om eventueel een gezamenlijke claim te leggen', aldus Muyters.

Nederland

De Nederlandse minister Edith Schippers (Sport) was eerder deze week minder stellig. Zij wacht met interesse de resultaten van de Zwitserse en Amerikaanse onderzoeken naar corruptie bij de FIFA af, antwoordde ze op vragen van de PVV. 'Mocht uit het onderzoek blijken dat het proces bij de gunning corrupt is geweest dan zal ik me beraden op te nemen stappen.'

Bron: ANP (18-06-2015)

Afbeelding: Shutterstock

Gerelateerd