Rabobank-klanten opgelet: oplichters versturen een valse sms uit naam van Rabobank over een geweigerde overboeking van 1270,33 euro.
 

Als je belt naar ‘+3197010283305’, kan je iemand aan de telefoon krijgen die zich voordoet als een werknemer van Rabobank. Diegene zal je proberen geld afhandig te maken en kan vragen naar je bankgegevens. Het kan ook voorkomen dat het een duur betaalnummer is. 

Als je het nummer opzoekt in je webbrowser, blijkt al snel dat criminelen dit nummer ook gebruiken voor phishing namens de bank bunq. Phishing per sms heet ook wel smishing.

Valse sms Rabobank

Voorkomen dat je met een dure telefoonrekening komt te zitten of geld overboekt naar criminelen? Via onze gratis Opgelicht?!-app blijf je via pushberichten op de hoogte van phishing namens jouw bank (te downloaden via de App Store en Play Store). 

Valse Rabobank-afzender

Als afzender bij het sms-bericht staat ‘rabo’, terwijl Rabobank woordvoerder Guido Groot laat weten: “Als klanten een sms van ons krijgen, dan is de afzender ‘Rabobank’.” Dit phishingkenmerk kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien, wat het extra gevaarlijk maakt. 

Gebeld naar het valse telefoonnummer? 

Neem direct contact op met Rabobank voor de juiste hulp en blokkeer het nummer op je telefoon. 

Lees ook