De politie is op zoek naar getuigen van een babbeltruc aan de Rozenhof in Barneveld. Op maandagmiddag deed een onbekende man zich voor als politieagent om bij een bejaarde bewoonster in huis te komen. De man had geen uniform aan, maar vertelde wel dat hij van de politie was.

Nadat de bewoonster de man binnenliet, wist hij de kans te grijpen waardevolle spullen te stelen. Het slachtoffer heeft zich daarna bij de politie gemeld.

Politie zoekt getuigenEr is een beperkt signalement bekend van de dader. Het gaat om een licht getinte man van ongeveer 50 jaar oud. Hij is ongeveer 1.60 meter lang, heeft een bril met donker montuur en zwart, kort haar. De man spreekt goed Nederlands en had een blauw jack aan. De politie is op zoek naar getuigen die maandagmiddag in de buurt van de Rozenhof in Barneveld iets verdachts gezien hebben.

TipsPolitie aan de deur en twijfel je of het om echte agenten gaat? Laat ze niet zomaar binnen. Bel bij twijfel de politie op 0900-8844. Barneveldse wijkagent Nico van Maanen geeft op Twitter aan dat agenten in uniform zich desgevraagd moeten legitimeren. Agenten in burger legitimeren zich altijd, ook ongevraagd. Een voorbeeld van een politie-legitimatiebewijs zie je hieronder.

Bron: www.politie.nlFoto: Shutterstock.comAfbeelding politie-legitimatiebewijs: Twitter.com/NP_Nico_vMaanen

Gerelateerd