De Belgische financiele koepelorganisatie Febelfin, waarschuwt voor fraudeurs die via sms-berichten proberen bankgegevens te achterhalen.

Net als in Nederland, sturen oplichters in België tot nu toe vooral valse e-mails. Maar sinds kort worden ook valse sms'jes verstuurd. Slachtoffers worden via het bericht naar een nepwebsite gestuurd. De oplichters proberen op deze manier bankgegevens in handen te krijgen.

In de sms staat dat de bankpas vervangen moet worden. Op een website moeten gegevens ingevuld worden en de bankpas moet naar een bepaald adres gestuurd worden. Daar stelen de fraudeurs de bankpasjes uit de brievenbus. Opgelicht?! heeft al vaker gewaarschuwd voor bankpasphishing, maar de waarschuwing was tot nu toe alleen maar voor valse e-mails.

Febelfin roept consumenten op waakzaam te blijven, want oplichters blijven hun fraudetechnieken verbeteren. De federatie raadt mensen aan om niet te reageren op mails, sms-berichten of telefoongesprekken als er gevraagd wordt om persoonlijke gegevens.

Ben jij of ken jij iemand die via de sms een phishingbericht heeft gekregen? Laat het ons via het contactformulier weten of laat een bericht achter in de Opgelicht?! app!

Bron: Nieuwsblad.be

Foto: Shutterstock

Gerelateerd