De politie waarschuwt voor een oplichter die zich voordoet als medewerker van de Postcode Loterij. Dinsdag stond de man voor de deur van een inwoonster van Boekel.

De man droeg een shirt van de Postcode Loterij. Hij vertelde de vrouw dat er in de buurt een grote prijs was gevallen. Voor haar had hij een troostaanbieding, ook al deed ze helemaal niet mee met de loterij.

Bang voor hond

De man stelde allerlei vreemde vragen, voornamelijk over de hond van de vrouw. Die sloeg aan toen de man voor de deur stond. Hij wilde onder meer weten of het een grote hond was en of het beest van de vrouw zelf was of van de buren. Hij leek behoorlijk bang voor honden. Opeens was de man weer vertrokken. De rest van de woningen in de straat is hij niet afgegaan.

Signalement

De politie heeft een signalement van de oplichter verspreid. Het gaat om een blanke man van ongeveer 25 jaar, 1.70m lang met een normaal postuur. Hij heeft donkerblond haar, dat hij met gel naar achteren heeft gedaan. Hij droeg een Postcode Loterij shirt en een opvallend klein blauw tasje.

Advies

Laat nooit zomaar onbekenden binnen. Zeg dat je geen interesse hebt en rond het gesprek af. Vertrouw je het niet? Bel dan de politie.

Bron: Facebook.com/PolitieBoekel

Gerelateerd