Pas op voor een babbeltruc waarbij oplichters vragen of ze pen en papier mogen lenen. Een 77-jarige man uit Andel en een 70-jarige inwoner van Werkendam zijn zaterdag het slachtoffer geworden van deze truc.

Oplichters vroegen of ze pen en papier mochten lenen om een briefje voor de buurvrouw te schrijven. Vervolgens wisten meerdere personen bij de slachtoffers binnen te komen en hen te bestelen van onder andere geld, sieraden en bankpassen.

Tuin bewonderen

In beide gevallen begon de diefstal met de vraag van een oplichtster om pen en papier te mogen lenen om een briefje te kunnen schrijven voor een buurvrouw. Beide slachtoffers lieten de vrouw binnen. Vervolgens voegde zich nog een tweede vrouw bij het gezelschap. De dames wisten hun slachtoffers richting de achtertuin te babbelen, zogenaamd om de tuin te bewonderen. Op dat moment kon vermoedelijk een derde dader toeslaan.

Signalement

Beide slachtoffers spreken over twee vrouwen van ongeveer 30 jaar oud en tussen de 1.60m en 1.70m lang. Ze hadden beiden een stevig postuur en droegen donkerkleurige kleding. De vrouw die als eerste contact maakte, had kort zwart haar. De vrouw die later aansloot, sprak Engels. Heb jij iets gezien of ben je ook benaderd door dit tweetal, neem dan contact op met de politie.

Informatie over het voorkomen van babbeltrucs

Bron: politie.nl

Gerelateerd