In Haarlem is woensdag een 86-jarige man het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hij werd bestolen nadat hij een vrouw binnenliet die zei namens de huisarts te komen.

Woensdagavond werd rond 18.45 uur aangebeld bij de Haarlemmer. Hij deed open en voor de deur stond een vrouw die verklaarde namens de huisarts een bezoek af te leggen. De vrouw droeg ook een bordje op haar kleding, maar omdat de man slechtziend was kon hij niet lezen wat er op stond.

Pasjes en geld gestolen

Eenmaal binnen verdraaide de vrouw een stoel, waarop het slachtoffer moest gaan zitten. De vrouw verrichte zogenaamde medische handelingen, waarbij zij ervoor zorgde dat hij niet achterom kon kijken. In de ‘behandeltijd’ is vermoedelijk een tweede persoon de woning binnen gekomen die er met pasjes en geld vandoor ging. De diefstal werd pas later ontdekt, toen de vrouw allang weg was.

Signalement

De dader is een vrouw met een licht getint uiterlijk. Ze is 35 tot 40 jaar oud, met een lengte van 1,65 tot 1,70 meter. De vrouw droeg zwart haar tot op haar schouders en sprak gebrekkig Nederlands.

Waarschuw ouderen in je omgeving door deze en andere veelvoorkomende babbeltrucs met hen te bespreken.

Bron: politie

Gerelateerd