Twee vrouwen uit Harderwijk zijn afgelopen maandag aangehouden. Zij worden ervan verdacht door middel van een babbeltruc de woning van een 72-jarige inwoonster van Arnhem te zijn binnengedrongen. Hierbij deed een van de twee vrouwen zich voor als toekomstige buurtbewoonster.

Rond 10.00 uur deed de bewoonster open nadat er werd aangebeld. Voor de deur stond een vrouw die aangaf binnenkort naar de buurt te verhuizen. Zij wilde wat vragen over de buurt stellen. De bewoonster liet de vrouw binnen. Toen ze in de woonkamer met de bezoekster stond te praten, hoorde ze van boven haar dochter roepen. Het bleek dat een tweede vrouw de bovenverdieping aan het doorzoeken was. Waarschijnlijk heeft de eerste vrouw de deur niet dicht gedaan, waardoor een handlangster ongemerkt naar binnen kon gaan.

Kenteken zorgt voor aanhouding

Nadat de dochter de tweede vrouw ontdekte, vluchtte het duo naar buiten. De dochter is achter de twee aangegaan en heeft het kenteken van de vluchtauto kunnen noteren. Deze is later in Harderwijk aangetroffen door de politie die de vrouwen daarop kon aanhouden.

Bron: omroepgelderland.nl

Gerelateerd