Bij de politie in Herwijnen zijn donderdag 28 december twee meldingen binnengekomen over een man die vertelde namens de gemeente een controle te komen doen. De man kon zich niet legitimeren en bij de gemeente wist men niets van een controle. De politie adviseert daarom niet met de man in zee te gaan.

De man meldde zich bij een bedrijf aan de Wadensteinsesteeg en bij een woning aan de Nieuwsteeg in Herwijnen met het verhaal dat hij namens de gemeente een controle kwam uitvoeren. De man kon geen brief tonen. Na navraag door de politie bij diverse gemeentelijke instanties, bleek dat men nergens iets wist van een controle. Daarom denkt de politie dat deze man andere intenties heeft.

Signalement

Het gaat om een blanke man tussen de 35 en 45 jaar. Hij is ongeveer 1,75m lang en droeg nette kleding. Vermoed je dat je ook met de man te maken hebt (gehad), meld dit dan bij de politie. Ook wil de politie graag weten in wat voor auto de man rijdt.

Vraag altijd legitimatie

Staat er iemand voor je deur die zegt namens de gemeente of een andere instantie te komen, vraag dan om legitimatie. Laat niemand binnen die zich niet kan legitimeren en neem bij twijfel contact op met de betreffende instantie om te checken of het verhaal klopt.

Bron: facebook.com/politie.lingewaal.neerijnen

Meer informatie: voorkom dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc

Gerelateerd