Een hoogbejaarde vrouw uit Utrecht is donderdagmiddag 4 januari slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee daders deden alsof de bal van een jonger broertje in de achtertuin terecht was gekomen.

De twee mannen belden rond 17:00 uur aan bij de vrouw op de Taagdreef. Zij zeiden dat de bal van een jonger broertje in haar tuin terecht was gekomen en wilden deze opzoeken. De pientere vrouw weigerde dit. Echter waren de babbeldieven volhardend en vroegen de vrouw om haar telefoonnummer. Toen het slachtoffer weer naar binnen ging, wist het tweetal ook de woning in te glippen.

Bestolen van pinpas

Er bleek geen bal in de achtertuin te liggen. De twee mannen bedankten de vrouw en verlieten de woning. De vrouw vertrouwde het niet en ontdekte dat haar pinpas was verdwenen. Ze belde direct de politie.

Signalement

Het zou gaan om twee mannen tussen de 27 en 30 jaar. Beiden hebben donker haar en droegen donkere kleding. De politie geeft aan dat één van hen een bol gezicht heeft.

Getuigen gezocht

Heb je de mannen rond 17:00 gezien in de omgeving van de Taagdreef in Utrecht of heb je andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Voorkom dat je slachtoffer wordt

Babbeltrucs komen in allerlei vormen voor. Maar hoe kan je voorkomen dat je slachtoffer wordt? Belangrijk is dat je altijd vraagt naar legitimatie. Zo weet je met wie je te maken hebt. Geef daarnaast nooit je pincode af. Geen enkele organisatie heeft het recht om deze van je te vragen.

Meer preventietips: hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc?

Bron: Politie.nl

Gerelateerd