De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft een grootschalige handel in nepartikelen opgerold. De handel in merkvervalste kleding, schoenen, elektronica en parfum had onder meer plaats binnen een besloten groep op Facebook met 1800 leden. De FIOD heeft Facebook inmiddels ingelicht over de illegale praktijken.

De FIOD arresteerde dinsdag een 37-jarige man uit Leiden en een 25-jarige man uit Apeldoorn. De Leidenaar importeerde vermoedelijk de artikelen en verkocht ze door aan de man uit Apeldoorn die ze op zijn beurt verspreidde over andere handelaren.

Bij doorzoekingen in woningen in Apeldoorn, Leiderdorp en Deventer zijn dinsdag grote hoeveelheden nagemaakte producten aangetroffen. Ook vonden de FIOD-medewerkers illegaal vuurwerk, 2,5 kilo hennep, een grote hoeveelheid stroomstootwapens en drie vuurwapens.

De aanleiding voor het onderzoek was informatie dat er binnen een besloten Facebookgroep op grote schaal in nepartikelen werd gehandeld. Toetreding tot de groep kon alleen na goedkeuring van de beheerder. Bij drie leden van de Facebookgroep viel de FIOD deze week binnen.

ANP

Gerelateerd