Met de stalker-app Like Patrol konden Instagrammers precies het gedrag van andere gebruikers inzien. De toepassing bracht likes en volg-gedrag van gebruikers in kaart. Apple heeft besloten de toepassing van de App Store te weren. Dat meldt de BBC.

Malwarebytes zegt tegen de BBC dat Like Patrol slechts een van de manieren is waarmee je via technologie anderen kunt stalken. En Red Goat Cyber Security waarschuwt: deze app is weliswaar niet meer te downloaden, er zijn ongetwijfeld nog veel meer wel beschikbaar.

Instagram stopte met volgen-pagina

Instagram stopte eerder al met de 'volgen'-pagina, waar je de activiteiten van vrienden kon bekijken. Het platform deed dat nadat het reacties kreeg van verbaasde gebruikers, die niet wisten dat hun activiteiten zichtbaar waren voor anderen.

Instagram probeerde ook al om Like Patrol aan te pakken, volgens Instagram werden zonder toestemming gegevens van Instagrammers gebruikt. De app bleef echter te downloaden.

De app-ontwikkelaar heeft aan de BBC laten weten de beslissing van Apple aan te willen vechten. De toepassing was volgens BBC nooit te downloaden via Google Play.

Bron: BBC