De gemeente Amsterdam, het Openbaar Ministerie en de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van een gemeenteambtenaar. De gemeente verdenkt de man van oplichting, valsheid in geschrifte en verduistering. Hij zou enkele miljoenen euro's hebben verdonkeremaand via een geraffineerde constructie.

De verdachte werd op 7 september aangehouden en zit nog in voorarrest. De gemeente heeft hem geschorst en de politie heeft in opdracht van justitie een strafrechtelijk financieel onderzoek ingesteld. De gemeenteraad is per brief geïnformeerd door het college van B&W. De gemeente heeft beslag laten leggen op rekeningen en bezittingen van de man.

De gemeente heeft een intern onderzoeksteam opgetuigd dat de zaak zal bekijken onder leiding van Bureau Integriteit. 'Zolang het interne onderzoek en het strafrechtelijke onderzoek nog lopen, kunnen geen nadere mededelingen worden gedaan over de aard en omvang van de fraude, noch over de verdachte of diens achtergrond', aldus de gemeente dinsdag.

Bron: ANP

Foto: iStockphoto

Gerelateerd