Heb je een e-mail van 'ABN AMRO' gekregen waarin een ongelezen bericht wordt gemeld? Klik dan niet op de link! De afzenders zijn uit op je bankpas.

Volgens het bericht heb je een bankmail ontvangen in je inbox. Je kan hem lezen via de link in het bericht. Klik niet!

'Overstappen naar nieuwe digipass'

Je wordt doorgestuurd naar een phishingsite waar je moet inloggen met je bankgegevens. Vervolgens krijg je de melding dat ABN AMRO per 1 februari zogenaamd overstapt naar een digipass. Omdat je een verouderde bankpas gebruikt, moet je een nieuwe aanvragen. Dat kan via de link in het bericht. Ook dit moet je niet doen!

Woonflat in Diemen

Als je dit wel doet, moet je verschillende persoonlijke gegevens invullen, zoals je adres, telefoonnummer en pincode. Nadat je je gegevens hebt ingevuld word je gevraagd om je betaalpas op te sturen naar een adres in Diemen. Je verwacht een kantoorpand van ABN AMRO, maar als je het adres opzoekt op internet, zie je dat het adres naar een woonflat leidt. Hier wordt je bankpas uit de brievenbus gehaald door de oplichters.

Stuur nooit je betaalpas op

We blijven het maar herhalen, maar je bank zal je nooit vragen om je bankpas op te sturen. Als je een nieuwe betaalpas krijgt, krijg je die gewoon thuisgestuurd. Deze kan je vervolgens zelf activeren via een pintransactie. Deze valse mail, en andere e-mailberichten waar om je pinpas gevraagd wordt, kan je gerust weggooien.

Meer tips om valse e-mails te herkennen

Gerelateerd