Bij de redactie van Opgelicht?! komen meldingen binnen over een valse mail uit naam van ICS, over een zogenaamde dubbele beveiliging. Trap er niet in! De afzenders van dit bericht zijn uit op je accountgegevens.

Volgens het bericht voert ICS vanaf 1 november een dubbele beveiliging in, omdat inloggen met alleen een wachtwoord niet veilig genoeg is. De dubbele beveiliging kan je zelf aanvragen door in te loggen op je account via de link in het bericht.

Vul niets in!

Doe dit niet! Je wordt doorgestuurd naar een valse website, waar de inlogpagina van ICS is nagemaakt. Hier moet je inloggen met je accountgegevens. Vervolgens moet je verschillende persoonlijke gegevens invullen, zoals je creditcardnummer en je beveiligingscode. Met deze gegevens kunnen de oplichters op jouw naam allemaal dure aankopen doen. Wees dus verstandig en gooi deze valse e-mail gewoon weg.

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie voor ICS, de dubbele beveiliging waarover in dit bericht gesproken wordt, bestaat al een tijdje. Hier krijg je echter geen bericht over van ICS, maar kan je zelf instellen door middel van een app op je telefoon. Wil je deze app downloaden? Hij is te vinden in de

Gerelateerd