In een valse e-mail probeert de afzender je wijs te maken dat de Consumentenbond eist dat je klantgegevens bij ICS bijgewerkt worden. Dit is onzin en de link in het bericht verwijst dan ook naar een nepsite.

'ICS' zou je per post op de hoogte hebben gesteld van het verplicht bijwerken van je klantgegevens. Doordat je dit nog niet hebt gedaan, heeft de creditcardmaatschappij je account zogenaamd in de 'beveiligde zone' geplaatst. 'ICS' zou hiertoe verplicht zijn vanuit veiligheidsvoorschriften van de Consumentenbond. Een woordvoerder van ICS heeft bevestigd dat dergelijke voorschriften van de Consumentenbond niet bestaan.

Uit de 'beveiligde zone' via een verificatieformulier

De afzender van de valse e-mail beweert dat je een verificatieformulier dient in te vullen om je creditcard uit 'de beveiligde zone' te halen en te voorkomen dat 'de relatie wordt beëindigd'. Dit doe je zogenaamd door op een link in het bericht te klikken en op de daaropvolgende pagina je gegevens in te voeren. Je raadt het misschien al: de link verwijst naar een nepsite waar je gegevens worden onderschept door criminelen. Negeer de e-mail en verwijder deze!

Gerelateerd