Pas op! Er is een phishingmail in omloop uit naam van ING. De e-mail lijkt misschien echt, aangezien je met je naam aangesproken wordt. Maar laat je hierdoor niet misleiden!

In het bericht staat dat je een nieuwe betaalpas aan dient te vragen die beter beveiligd is tegen 'frauduleuze acties'. De e-mail blijkt zelf echter frauduleus.

E-mailadres afzender

Je kunt onder andere aan het e-mailadres van de afzender zien dat ING niets met het bericht te maken heeft. Dit adres komt namelijk niet overeen met dat van de bank.

Echte boodschap, valse mail

Nadat je op 'aanvragen' hebt geklikt, wordt er een website naar je inloggegevens gevraagd. Onderaan de e-mail staat echter het volgende vermeldt: 'Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. Medewerkers van de ING zullen nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, activeringscode, TAN- of PAC-codes van Mijn ING vragen.' Ondanks dat het bericht vals is, is deze boodschap wel echt. Log niet in op de phishingsite. Als je dit doet, krijgen criminelen toegang tot je bank.

Verwijder onmiddellijk

Voorkom dat je gegevens in handen van kwaadwillenden vallen en verwijder de e-mail onmiddellijk. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Daarnaast kun je meer over phishing lezen in ons artikel.

Gerelateerd