Het is weer zover: er is een e-mail in omloop waarin het zogenaamde Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) je vraagt geld over te maken. Als je het bedrag niet overmaakt, zouden er drastische maatregelen genomen moeten worden. Laat je niet bang maken, het is een valse e-mail!

Volgens het bericht heb je achterstallige betalingen voor je zorgpremie en gemeentelijke naheffing uit 2017. Als je het bedrag niet overmaakt naar het aangegeven rekeningnummer, zal het 'CJIB' zogenaamd drie stappen moeten ondernemen. Ten eerste zullen ze je bankrekening blokkeren, ten tweede zullen ze beslag leggen op al je goederen. Tot slot dreigen ze je in gijzeling te nemen voor 30 dagen. Dit is enkel bangmakerij om je het bedrag te laten betalen. Trap er niet in!

Maak niets over!

Maak geen geld over naar het valse rekeningnummer! Het CJIB geeft aan dat ze je nooit via e-mail vragen om geld te betalen. Wil je weten hoe een echte e-mail van het CJIB eruit ziet? Dat kun je hier bekijken.

Waarschuwingen

Opgelicht?! waarschuwt vaker voor nepmails die van het CJIB afkomstig lijken te zijn. Bekijk hier de andere waarschuwingen.

Gerelateerd