Het marketingbureau Circle Leads Ltd. verstuurt een e-mail met de vraag: 'Wat vindt u? Moet Koningsdag doorgaan of worden afgeschaft?' Echter, de afzender van dit bericht is niet uit op je mening maar op je gegevens.

Het lijkt alsof het marketingbureau Circle Leads Ltd. is geïnteresseerd in hoe je denkt over Koningsdag. In sommige berichten staat zelfs dat 'Het Nationale Koningsdag Comité' je mening wil horen. Wie op de link in de e-mail klikt, ziet al snel dat het gaat om een promotioneel kansspel. De prijs is een luxe barbecue.

Algemene voorwaarden

Natuurlijk staat het je vrij om aan dit soort prijsvragen deel te nemen. Besef wel dat de organisator uit is op je gegevens. In de algemene voorwaarden staat dat je gegevens worden gedeeld met derden, zoals partners en sponsoren. Deze kunnen je vervolgens benaderen met aanbiedingen. Je kunt dus veel spam en ongewenste telefoontjes krijgen.

Advies

Denk goed na voordat je deelneemt aan dit soort acties. Als je je gegevens verstrekt, kunnen deze in handen komen van partijen die je niet kent. Ga voor jezelf na of dit de manier is waarop je wil deelnemen aan een actie.

Gerelateerd